Discat acostarà la realitat de les persones amb discapacitat als alumnes de Primària i Secundària de Sant Joan de Vilatorrada

La segona edició de la Fira Discat potencia el seu vessant de sensibilització social i acostarà la realitat de les persones amb discapacitat als alumnes de Primària i Secundària de Sant Joan de Vilatorrada. El certamen ho farà de manera vivencial perquè els estudiants prenguin consciència de les dificultats amb què han de conviure les persones amb discapacitat. Els alumnes de 4t i 5è de Primària de les tres escoles del municipi participaran a una gimcana que es completarà amb tallers pràctics. Uns 270 nens i nenes seguiran un recorregut a través del fil argumental del conte El cassó d’en Gerard, de l’autora Isabelle Carrier. La història recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats, els obstacles que ha de superar, etc. En paral·lel, podran aprendre el joc de bitlles catalanes i assistiran a una demostració de teràpia assistida amb gossos.

 

Alumnes de Secundària

Els alumnes de Batxillerat de l’IES Quercus assistiran el 28 de setembre a la xerrada sobre la tasca que realitza la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics) amb un testimoni d’un esportista. El dia 30, coincidint amb la jornada central de Discat, els estudiants de 3r i 4t d’ESO de l’IES Quercus veuran el documental Vides diverses amb un col·loqui posterior. Finalment, els alumnes de 1r i 2n d’ESO del SINS Cardener assistiran a una xerrada de la Federació Catalana d’Esports amb Persones amb Discapacitat Física sobre la pròpia entitat i els Jocs Paralímpics.

 

Punt de trobada

Discat esdevé el punt de trobada dels professionals, entitats, administracions i associacions que treballen en l’àmbit de la discapacitat a Catalunya. El certamen comptarà amb unes jornades adreçades a professionals al matí i durant tot el dia l’entorn de Cal Gallifa serà escenari de presentacions, tallers, expositors i conferències.

 

Inscripcions gratuïtes

Totes les persones interessades a participar de la fira es poden inscriure de manera gratuïta a través del correu electrònic sjvt.firadiscat@santjoanvilatorrada.cat i també enviant un formulari des de web www.firadiscat.cat. A la mateixa pàgina es pot consultar tota la informació del certamen.