La Fira Discat tractarà enguany la llei d’accessibilitat i l’esport inclusiu a Sant Joan de Vilatorrada

La Fira Discat tractarà en aquesta segona edició, que se celebrarà el 30 de setembre a Sant Joan de Vilatorrada, la llei d’accessibilitat i l’esport inclusiu. Aquests dos grans eixos seran els protagonistes de les jornades professionals que tindran lloc a Cal Gallifa. Sant Joan de Vilatorrada és un municipi sensible en aquest sentit i es treballa per suprimir de manera progressiva les barreres arquitectòniques. En paral·lel, l’organització de Discat ja ha confirmat la ponència inicial que enguany anirà a càrrec del reconegut escriptor Màrius Serra. Serra explicarà la seva experiència amb el seu fill, que ha quedat recollida a través del llibre Quiets.

 

Accessibilitat i esport inclusiu

L’àmbit d’accessibilitat es debatrà a partir de la conferència Llei 13/2014 d’accessibilitat: Justificació i aplicació pràctica en què s’exposaran les claus de la nova legislació i la seva aplicació pràctica tant en l’àmbit de les administracions públiques com al sector privat. Anirà a càrrec de l’arquitecte Maria Victòria Pérez i de la terapeuta ocupacional Maria Josep Caldes. Pel que fa al segon bloc que girarà al voltant de l’esport inclusiu, es presentarà el programa Barcelona Esport Inclou. Aquesta iniciativa proposa que la pràctica de l’activitat física es pugui fer sense límits i sense barreres, promovent l’esport inclusiu. Mercè Jofra, cap del departament de Promoció Esportiva de l’Ajuntament de Barcelona, explicarà les línies bàsiques del projecte.

 

Les jornades professionals es completaran amb una taula d’experiències amb exemples de superació personal que comptarà amb la col·laboració de les entitats Ampans, Federació ECOM, APSOCECAT i Fundació Privada Àuria.

 

Inscripcions i contacte

Totes les persones interessades a participar de la fira es poden inscriure de manera gratuïta a través del correu electrònic sjvt.firadiscat@santjoanvilatorrada.cat i es pot consultar tota la informació del certamen a través de la pàgina web www.firadiscat.cat

 

foto_discat