Maletes pedagògiques per treballar la discapacitat a les aules

Trencar els estereotips, educar en la diversitat, conèixer les emocions, promoure la inclusió, oferir maneres de resoldre conflictes a través del diàleg i la comunicació i defensar el respecte per les diferents maneres de ser és l’objectiu del nou projecte que posa en marxa el Consell Comarcal del Bages, amb el nom “Maleta Pedagògica Inclusiva”. Es tracta de 6 maletes itinerants, que totes les escoles de primària de la comarca podran demanar en préstec, i que contenen més d’una vintena de contes, àlbums il·lustrats, CD i material pedagògic (fitxes, titelles, gimcanes…) per tractar aquests temes a les aules.

Les maletes s’entregaran a les escoles de St. Joan de Vilatorrada el proper divendres 30 de setembre amb motiu de la Fira Discat, però després estaran a disposició de les escoles del Bages, que les podran demanar en préstec fins a un mes.

Els contes i materials de les maletes pedagògiques inclusives treballaran les diferents discapacitats des de diferents vessants: emocions, diferència i diversitat, altes capacitats, discapacitats físiques, discapacitats sensorials, discapacitats intel·lectuals i problemes de salut mental .

 

Col·laboració amb la gimcana i L’hora del Conte a la Fira Discat

El Consell Comarcal també obsequiarà a les escoles de Sant Joan de Vilatorrada i a la Biblioteca municipal amb dos exemplars, per centre, del conte El Cassó del Gerard, d’Isabelle Carrier. Aquest conte recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats, els obstacles que ha d’afrontar d’una forma commovedora i senzilla. Aquest conte és el fil conductor de la gimcana que s’organitza el divendres 30 de setembre al matí en el marc de la fira Discat, en la qual col·laboren el Consell Comarcal del Bages i el Consell Esportiu.

D’altra banda, el Consell Comarcal, també durant la Discat, organitza L’hora del Conte a la biblioteca municipal de Sant Joan de Vilatorrada, el dijous 29 de setembre a les 6 de la tarda, amb un conte adaptat al llenguatge de signes: L’Elefant Mainú i l’amistat, de Montserrat Balada. La història d’en Mainú té com a pilar fonamental l’educació en valors basada en l’amistat i la solidaritat.

 

maleta_discapacitat